Alliance Optikk Optiker Hogstad Alliance Optikk Optiker Hogstad
Meny

Lokale saker

Tørre eller rennende øyne – et utbredt problem. Vi har spesialutstyr for å hjelpe deg!

Vi i Alliance Optikk Optiker Hogstad merker en betydelig økning i kunder som nevner at de plages av tørre og rennende øyne. Et besøk hos optikeren kan bety løsningen på problemet. For å oppnå gode resultater, er det viktig at behandlingen tilpasses årsaker og alvorlighetsgrad.

 

– Hvis jeg skal anslå noe, vil jeg si at rundt åtte av ti svarer ja når vi under synsundersøkelsen spør om de sliter med tørre øyne, sier Mari hos Alliance Optikk Optiker Hogstad. Det er nesten så jeg vil kalle dette en ny folkesykdom. Ifølge henne skyldes dette hovedsakelig to ting.

 

Avdekke tørre øyne

 

Det ene er tørrere inneklima. En del nybygg er nærmest tette, slik at fuktigheten bli lavere enn i eldre hus. Det andre er økt skjermbruk. Når vi bruker skjerm, for eksempel mobilen, blunker vi faktisk kun halvparten så mye som når vi ikke har en skjerm foran oss. Da sier det seg selv at øyet kan bli ganske tørt og irritert, forklarer hun. Som følge av økningen av kunder som sliter med tørre og irriterte øyne, har Alliance Optikk Optiker Hogstad tatt grep for å kunne hjelpe kundene best mulig.

 

Symptomer på tørre øyne

Brennende og såre øyne

Brennende og såre øyne

Røde øyne

Røde øyne

Rennende øyne

Rennende øyne

Lysømfintlig

Lysømfintlig

Uklart syn

Uklart syn

Problemer med kontaktlinser

Problemer med kontaktlinser

 

Les mer om tørre og rennende øyne her

 

Komplett pakke med undersøkelse og behandling

Vi tilbyr nå en ny behandlingsmetode som analyserer om en kunde har irriterte øyne. Vi bruker et analyseapparat som gir oss svært detaljert informasjon. Basert på undersøkelsen kan vi så sette opp en riktig behandling, og anbefale riktige produkter som øyedråper, gele eller våtservietter.

 

Tørre øyne diagnostisering og behandling

 

Behandlingen er en langvarig løsning som sikrer at meibomske kjertlene fungerer som de skal igjen, og avhjelper årsaken til tørre øyne og de resulterende øyesmertene. Løsningen utføres med TearStim, en enhet basert på intens regulert pulset lysteknologi (IRPL). TearStim avgir smertefrie lyspulser under øyet (i regionen av det parasympatiske nervesystemet). Ved å stimulere nerven stimuleres sekresjonen av de meibomske kjertlene og bidrar til å gjenopprette normal aktivitet. I tillegg forbedres kvaliteten på kjertelutskillelsen, og lipidsjiktet til tårefilmen stabiliseres. Før behandling gjøres en gjøres en egen tørre-øye konsultasjon med forundersøkelse.

 

Hvordan behandlingen utføres

  1. Behandlingen tar bare noen få minutter
  2. Pasienten sitter komfortabelt i en stol
  3. Optikeren dekker pasientens øyne med øyevern og påfører en spesiell gel
  4. En serie med 8-10 smertefrie lyspulser er rettet mot området under øynene
  5. Behandlingen gjentas på samme måte på det andre øyet
  6. For å oppnå en langvarig effekt, bør behandlingen utføres tre til fire ganger. Effekten vil vare fra en periode fra 6 måneder til 3 år.

 

Kom i gang med behandling nå

Behandling tørre øyne

 

Kvalitetsprodukter

I tillegg til spesialutstyr har vi også kvalitetsprodukter fra ulike øyelegemiddelfirmaer. Stadig flere av kundene får god effekt av øyedråper. Har du tørre, sviende, rennende og/eller røde øyne, skyldes det ofte en ubalanse i tårefilmen.

 

Mange øyedråper smører, men f. eks Thealoz Duo i tillegg også beskytter øyet mot uttørking. Disse øyedråpene inneholder cellebeskyttende trehalose og smørende hyaluronsyre. I tillegg er de helt uten konserveringsmiddel, noe som faktisk er helt avgjørende. Konserveringsmiddel i seg selv kan nemlig i seg selv bidra til tørre øyne.

 

 

Klar oppfordring ved irritasjon i øynene

Er du en av dem som sliter med irriterte øyne, er oppfordringen fra Alliance Optikk klar; kom innom oss for en prat og sjekk. Mange blir overrasket og hvor mye bedre de får det etter en kort konsultasjon og gode produkter. En del har prøvd øyedråper før, men ikke så god kvalitet som de vi har. Det er viktig å ikke vente for lenge hvis man plages av tørrhet eller andre problemer. Uansett hva årsaken er, er det greit å få avdekket det så tidlig som mulig. Da risikerer man ikke at problemet får utvikle seg.

 

 

 

 

Optikerens tips til deg med irriterte øyne:

  • Ta kontakt til optiker så fort problemet oppstår.
  • Hvis mulig; prøv å begrense skjermbruk. Bli gjerne mer bevisst på å blinke oftere når du ser på tv, bruker mobil, pc eller andre type skjermer.
  • Bruk solbriller når du er ute i sterk sol.
  • Sørg for at du ved bruk av øyedråper velger noen uten konserveringsmidler.

 

 


Kategorier: Tørre/rennende øyne